Poes Tina

Poes Tina kan niet in een boom klimmen want ze kan haar nagels niet gebruiken. Ze zijn er wel maar Tina heeft ooit toen ze nog een piepklein poesje was een tik op haar pootjes gehad toen ze in een stoel wilde klimmen. Daar schrok ze zo van dat ze hard omhoog sprong en toen heel hard viel. En daarom is poes Tina bang.

Iedere keer als ze voor een boom staat begint ze te bibberen en dan verkrampen haar pootjes. Dan lijkt het wel of ze niet meer kan bewegen.
Ze denkt dat haar nagels haar niet zullen houden en dat ze weer heel hard zal vallen als ze het probeert. Zo heeft ze allemaal lastige gedachten. Het lijkt of het daardoor nog veel moeilijker wordt.

Andere dieren vinden het zielig voor Tina dat ze niet kan klimmen. Alle poezen kunnen immers klimmen. Sommige poezen plagen haar er mee, sommige geven goede raad. Je moet een aanloop nemen. Je moet het gewoon doen. Je kunt het echt wel en anders val je gewoon.

Er is toch niets aan. Poes Tina wordt er moe en verdrietig van. Honden zeggen ach het geeft niets, wij kunnen het ook niet, wat moet je nou in een boom. Maar dat helpt ook niet want diep in haar hart wil Tina niets liever dan in een boom klimmen.

Van de vogels hoort ze hoe mooi het is als je in een boom zit, hoe ver je kunt kijken. Hoe heerlijk het is als de wind langs je kopje strijkt en hoe groot en machtig je je dan voelt.

Een adelaar krijgt medelijden met poes Tina. Hij zegt zal ik je eens mee naar boven nemen zodat je kunt voelen hoe het is om in een boom te zitten. Dan breng ik je ook weer naar beneden. Poes Tina vindt het wel heel griezelig om in de klauwen van de adelaar mee naar boven genomen te worden, maar ze wil het zo graag dat ze zich door de adelaar op laat tillen.

Ze is van plan om het doodeng te vinden als ze neer gezet wordt op een grote tak. Het lijkt echter wel of haar pootjes en klauwtjes zelf weten wat ze moeten doen. Het is helemaal niet moeilijk om op zo’n grote tak te blijven staan en wat raar Tina heeft ook helemaal geen hoogtevrees.

Het valt eigenlijk eigenlijk wel mee. Jammer dat niemand dit nu kan zien.

Poes Tina geniet met volle teugen van dit gevoel. Ze zou hier wel de hele dag willen blijven zitten. Maar dan brengt de adelaar haar weer terug.

Poes Tina weet het zeker, ze wil nog veel vaker de boom in. Het lukt haar immers om op een tak te staan, dan is ze niet bang. Zou het ook lukken om in boom te klimmen. Wie kan haar vertellen hoe dat moet. Ze wil het niet aan de andere poezen vragen.

Gelukkig is er Eekie de grappige en wijze eekhoorn. Aan hem gaat Tina hulp vragen. Natuurlijk wil Eekie helpen. Hij doet Tina voor hoe ze in boom moet klimmen. Eerst met je voorpootjes tegen de boom en dan je achterpootjes en dan langzaam naar boven.

Wat is Tina blij als het haar lukt om in de boom te klimmen. Samen met Eekie speelt ze nootje overgooien. Eekie doet haar ook voor hoe ze naar beneden kan als Tina dit vraagt.

Als ze beneden komen staan alle dieren te juichen. Hiep hiep hoera voor Tina!!!!!!!

Wat is Tina trots en blij. Wat een goed gevoel.

Logo small